BLOCBIRDS is een eerbetoon aan gewone vogels die pas hun schoonheid laten zien als je er echt naar kijkt. 25 grafische reflecties van 25 Europese vogels. De hoeveelheid kleur, de verscheidenheid en verwantschap van deze kleuren, evenals hun positionering, geven elke vogel zijn unieke, karakteristieke verenkleed. In anderhalf jaar tijd hebben we met wiskundige precisie gekleurde veren van Europese vogels vertaald naar inspirerende illustraties waarin uitsluitend vierkanten zijn gebruikt (registratie in plaats van emotie). We hebben geprobeerd de perfecte compositie te vinden met de juiste hoeveelheid kleur en tegelijkertijd de vogels herkenbaar te houden. De installatie toont de 25 BLOCBIRDS, met ervoor een vitrine die eveneens een vierkant raster heeft. Op ieder vierkantje staat een opgezette vogel die past bij een van de BLOCBIRDS.

Awards: Finalist European Design Award, Eervolle vermelding Paris Design Award, Red Dot Award GRAND PRIX, German Design Award.

Pers: oa Designboom, Nu.nl, MarketingTribune, Adformatie.

Fotografie: Aad Hoogendoorn, Roelof Bos

De BLOCBIRDS van Paul&Albert pasten verrassend goed in het geboortehuis van Piet Mondriaan en bezoekers konden het werk van dit creatieve duo zeer waarderen.
— Joyce de la Croix, Mondriaanhuis, Amersfoort